PPW’24 táblaképfestő workshop Hajdúböszörményben


Idén nyáron a BME Lakóépülettervezési Tanszékének doktoranduszai, Erdős Imre, Ghyczy Dénes Emil és Szederkényi Lukács absztrakt festőtábort szerveznek.


Időpont: 2024.07.16. - 07.17. (kedd-szerda)


Az esemény facebbok linkje:  https://fb.me/e/1HL7iMooR  


Az esemény és a jelentkezés részletei:



KORTÁRS MINTÁZATOK


Az ingergazdag és rendezett természetes környezet az evolúcióra visszavezethető, alapvető emberi igényünk. Egy levélerezet vagy egy pókháló csodálatos összetettségének megtapasztalása a nyugalom érzésével jutalmaz meg bennünket. Az ezekhez hasonló komplex mintázatok jelenléte épített környezetünk struktúráiban is felfedezhető. A rendezett információkban gazdag épületrészletek megfigyelése és előképként való használata segítséget nyújthat saját kompozícióink létrehozásában. Tekintsünk hát ezúttal a hétköznapivá vált, megszokott dolgokra is gyermeki kíváncsisággal és kísérletező hozzáállással alkossunk absztrakt mintázatokat a természetes és az épített környezetünkből érkező tapasztalataink felhasználásával!


A workshop ideje alatt a résztvevők nagyméretű, 100x135 cm-es álló tájolású táblákra festenek vegyes technikával. Az intenzív színkezelést alapul véve, az előzetesen elkészített egyéni kollázsok közös megtekintését követően az alkotók ötvözhetik Jackson Pollock, Kees van Dongen, Franz Marc, Henri Matisse, valamint más kiemelkedő absztrakt expresszionista művészek módszereit, saját egyéniségükkel és önkifejezési technikájukkal. Az elérni kívánt érzelmi dimenziók létrehozása érdekében különböző festékanyagokkal, ecsetekkel, spaknikkal, hálókkal, és száradás előtt visszakapart festékrétegekkel is kísérletezhetnek. A cél a kép, mint kompozíciós, formakereső és kommunikációs eszköz felfedezése. A jelentkezők a kiírt tematikához kapcsolódva bármilyen szabadon választott technikával elkészíthetik fotókollázsukat – melyhez a jelentkezéskor mellékelniük kell egy rövid leírást valamint önéletrajzukat – törekedve a tudatos komponálás, a koncepcionális kifejezőerő; az egyedi, egyéni képi világ és a magas minőség együttes meglétére.


Jelentkezés feltételei:


Minden nappali képzésben résztvevő, aktív jogviszonnyal rendelkező építészhallgató jelentkezhet. 

A tervezett létszám 10-15 fő.

A program első napján zajlik az alkotás, amit este közös pizzasütéssel és bulival zárunk. Aki nem szeretne 16-án este hazamenni, gondoskodjon sátorról és hálózsákról, a műteremhez tartozó kertben erre lesz lehetőség.


Részvételi díj: 5000 Ft/fő


A jelentkezéshez benyújtandó:

- Önéletrajz (pdf, A4, álló tájolás)

- A témához kapcsolódó kollázs (pdf, A4, álló tájolás)

- Rövid leírás a kollázsról (terjedelem: 1000-1500 karakter a szóközöket nem számítva)


Jelentkezés az alábbi címen: ppw24workshop@gmail.com


Jelentkezési időszak: 2024. május 03. – május 31.

Benyújtott munkák elbírálása és kiértesítés: 2024. június 10.


A korábbi workshopokról megjelent cikkek:

http://epiteszforum.hu/ppw-22-the-panel-painting-workshop

http://epiteszforum.hu/ppw-23-tablakepfesto-workshop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése