Sugár Péter Prima-díjazott!



Kollégánk, tanszékünk professzora építész kategóriában a 2022-es Prima Primissima díj egyik jelöltje. Gratulálunk! 

Sugár Péter kimagasló építészeti munkásságát a szakma az Ybl Miklós-díj mellett Molnár Péter-díjjal, Pro Architectura díjjal, ICOMOS díjjal, és több építészeti Nívódíjjal ismerte el. A Széchenyi Akadémia tagja. Oktatóként és tervező építészként is kiemelkedő minőségben végzett munkájáért 2021-ben Kotsis Iván-éremmel jutalmazták. Számos kiváló épület, többek között a tolcsvai Oremus, a villányi Sauska borászat, a Lánchíd 19 Design Hotel, a Graphisoft Park fogadóépülete, a balatonfüredi műemlék-zsinagóga kulturális hasznosítása és a Dohány utcai emlékfal tervezője.

Péter 20 éve tanít a Műegyetemen. 2002-től a Középülettervezési Tanszék oktatója, majd 2017-től a Lakóépülettervezési tanszék vezetője, később egyetemi tanára lett. Oktatói-kutatói területe az identitás, a kontextus és az ornamentika. A tanszékünkön folyó szociális és közösségi építés aktív irányítója, szervezője és résztvevője (pl. békásmegyeri és nagykátai iskolaudvari ökopavilonok, Ördögkatlan térinstallációik).
Péter ars poeticája: https://mediaklikk.hu/video/2022/11/24/dr-habil-sugar-peter-epitesz-egyetemi-tanar
Bízunk benne, hogy a kivételes személyiség, egyetemi tanár, volt tanszékvezetőnk, mesterünk, kollégánk és barátunk Sugár Péter lesz az idei Prima Primissima díjazott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése