alkotóhét 2017

Kedvcsináló a tanszéki, tanszékközeli alkotóheti programokhoz. Jelentkezni a Neptunban lehet majd.




Építészeket etetni szabad! [plakát]

ÉPÍTÉSZEKET ETETNI SZABAD! Mit eszik az építész? Mit főz, miből és mivel? Hogyan tálal? Na, és ha leadás van? Milyen étel illik a fekete ruhához? Makett-e az ebéd? Mi a pizza koncepciója? És a rakottkrumpli rétegrendje? Ha van kérdésed, most lesz négy napod arra, hogy legyen válaszod is!

MI EZ?! Egy laza, de intenzív fooddesign-/gasztroworkshop, ahol az építészet és az ételek kapcsolatáé lesz a főszerep. Röviden: találd ki, főzd meg, vedd fel és oszd meg!

CSAPATOKBAN DOLGOZUNK? Igen, a workshopra 3-6 fős, önszerveződő csapatok jelentkezését várjuk, egyrészt mert főzni is és enni is még jobb közösen, másrészt mindezt dokumentálni is könnyebb ha nem egyedül csináljátok.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE? Ez egy klasszikus workshop, a hét elején inspiráló előadásokkal, vetítéssel, konzultációkkal, a hét második felében önálló munkával.

KI JELENTKEZHET? Minden legalább másodéves építészhallgató, aki már teljesítette a Rajzi tanszék elsőéveseknek szervezett alkotóhetét. A workshopon legfeljebb 80 hallgató tud részt venni.

KI SZERVEZI? Máthé Dóra és Eperjesi Rita, ha kérdésed van ide írj: mathe.dora@lako.bme.hu
–––––

Látatlan terek [plakát]

LÁTATLAN TEREK / Iskola udvar / Vakok Intézete
Mit tudsz tervezni sötétben tapogatózva? Lehet - e egy jó egy kert/játék/út/pad/ ha nem látható?
MI EZ? Egy tervezős workshop, ahol a Vakok Iskolának udvarát gondolnád újra. Az alkotó hét első felében előadásokkal próbálunk belemélyülni a látássérültek térérzékelésébe, a második felében klasszikus műtermi munka során gondolkodunk. A tervek kisebb léptékű elemét nyáron, a vizsgaidőszak után megépítjük.

CSAPATOKBAN DOLGOZUNK? Igen, tájépítész és építész hallgatók alkotnak majd vegyes csapatokat.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE? A hét első felében előadások, helyszín bejárás, kiállítás látogatás, szembekötős vezetés lesz a második felében önálló műhely munka konzultációval.

KI JELENTKEZHET? Minden, legalább másodéves építészhallgató, aki már teljesítette a Rajzi tanszék elsőéveseknek szervezett alkotóhetét. A programon 15 hallgató tud részt venni.

KI SZERVEZI? Építész Szakkollégium. Kérdéseket az epitesz.szakkollegium@gmail.com címre várjuk!
–––––

Innoház [plakát]

Egy vidéki kistelepülés, Abasár polgármestere elhatározta, hogy frissdiplomás fiatalokat hív meg a településen építendő új épületbe. A pályakezdőt általában nem veti fel a pénz, a vidéki élet viszont olcsóbb, mint a városi. A fiatal értelmiség megjelenése felpezsdíti a település életét, akár megállíthatja az elvándorlást. A fiatalok co-housing típusú együttlakása bátorítja és megkönnyíti az első éveket. Néhány év után cserélődnének az ott lakók, nyilvánvalóan olyanok jönnének, akik találnak a környékbeli településeken munkát, vagy esetleg távmunkában, co-working jelleggel tudják gyakorolni szakmájukat.

A tervpályázat célja megtalálni az épület helyét és beilleszkedését a település és a környék szövetébe, egy speciális együttlakási formának megfelelő terek létrehozása, mindezt környezettudatos tervezési elvek maximális kiaknázásával.

A workshop első részében megismerhetjük a co-housing kutatások jelenlegi állását, az együttélés tapasztalatait, buktatóit, az adható építészeti válaszokat. A tervezésnek koncepcióterv szintig kell eljutnia a 4 nap alatt, melyet 2-3 fős teamekben javaslunk végezni, a kar által erre az időre biztosított műteremben.

A legjobb pályamű szerény mértékű díjazásban részesül.
–––––

Visegrádi fűzépítés [plakát]

VISEGRÁDI FŰZÉPÍTÉS
4 nap Visegrád - kaláka - tájépítészet - fűzjurta - visegrádi táborok - metszőolló - esti játék - közös tervezés - élő építmények - borkóstoló - cirok-makett - fűzkötözés - tábortűz - Duna-part - hálózsák - ágvagdosás - mákosgombóc

MI EZ? Az alkotóhét 4 napja alatt megismerkedünk a fűzépítés technikájával, egy 15 főt befogadó, élő fűzépítményt és a hozzá kapcsolódó bútorokat (padokat, asztalokat) fogjuk kalákában elkészíteni.

CSAPATOKBAN DOLGOZUNK? A kalákás építés során mindenki egy építményen dolgozik, a különböző munkafolyamatokat kisebb csapatokban, egymást segítve végezzük.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE? Az első nap tájépítészek előadásain keresztül megismerkedünk a fűzépítéssel és elkészítjük a végleges terveket, amiket a hét hátralévő részében megépítünk. Fontos, hogy az egész napi munka után nem lesz idő visszautazni Budapestre! Szállásunkat és étkezésünket házigazdáink biztosítják.

KI JELENTKEZHET? Minden, legalább másodéves építészhallgató, aki már teljesítette a Rajzi tanszék elsőéveseknek szervezett alkotóhetét. A jelentkezés során előnyben részesítjük a Szerves építészet 2 tantárgy hallgatóit és a visegrádi táborok korábbi résztvevőit. A programon legfeljebb 20 hallgató tud részt venni.

KI SZERVEZI? Vidovics Réka és Turi Attila. Kérdéseiteket az rvidovics@gmail.com címre várjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése